Pages

Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Διορισμός των αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής και των εφόρων τους στις γενικές βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου 2012

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ - ΕΚΛΟΓΙΚΟ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 11 Απριλίου 2012
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Αριθ. πρωτ.: 14479
ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΛΟΓΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΘΕΜΑ: «Διορισμός των αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής και των εφόρων τους στις γενικές βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου 2012».

1. Αντιπρόσωποι της δικαστικής αρχής διορίζονται με κλήρωση, από το Α' Τμήμα του Αρείου Πάγου, από τους δικαστικούς λειτουργούς, δικαστικούς υπαλλήλους, συμβολαιογράφους, δικηγόρους κ.λπ. που αναφέρονται στις παραγράφους 3 και 4 του άρθρου 68 της εκλογικής νομοθεσίας (Π.Δ. 26/2012, ΦΕΚ 57A΄), όπως ισχύει.
2. Προκειμένου, λοιπόν, να διορισθούν έγκαιρα οι αντιπρόσωποι της δικαστικής αρχής στα εκλογικά τμήματα που θα συσταθούν για τη διεξαγωγή των γενικών βουλευτικών εκλογών της 6ης Μαΐου 2012, να φροντίσετε άμεσα για την σύνταξη των αντίστοιχων ονομαστικών καταλόγων και να αποστείλετε τους καταλόγους αυτούς στην Εισαγγελία του Αρείου πάγου, ως ακολούθως:

Α. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, συντάσσει ονομαστικούς καταλόγους όλων των αναφερομένων στο άρθρο 68 της εκλογικής νομοθεσίας (παρ. 3 στοιχεία α΄ έως και γ΄, ε΄, στ΄, η΄, ι΄, ια΄, ιβ΄ και ιδ΄), όπως ισχύει, προσώπων.
Ειδικότερα, στους καταλόγους των δικαστικών υπαλλήλων, πρέπει να περιληφθούν οι υπάλληλοι με βαθμό Α', Β', Γ΄και Δ΄ της γραμματείας των δικαστηρίων, δηλαδή του Συμβουλίου της Επικρατείας, όλων των πολιτικών, ποινικών και διοικητικών δικαστηρίων, των Εισαγγελιών, της Γενικής Επιτροπείας των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων, καθώς και των έμμισθων υποθηκοφυλακείων.
Β. Το Ελεγκτικό Συνέδριο, σύμφωνα με την παρ. 6δ του άρθρου 68 της εκλογικής νομοθεσίας (Π.Δ. 26/2012), ονομαστικούς καταλόγους των παρέδρων και των εισηγητών του, καθώς και των διοικητικών υπαλλήλων που είναι πτυχιούχοι νομικής με βαθμό τουλάχιστον Β' ή πτυχιούχοι άλλων σχολών που κατέχουν θέση προϊσταμένου τουλάχιστον τμήματος.

Γ. Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, σύμφωνα με την παράγραφο 6γ του άρθρου 68 του προαναφερόμενου Π.Δ/τος, ονομαστικούς καταλόγους των δικαστικών αντιπροσώπων του.

Δ. Οι Πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, ονομαστικούς καταλόγους όλων των δικηγόρων και των ασκούμενων δικηγόρων της περιφέρειάς τους.