Pages

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Παιδαγωγικές Προσεγγίσεις και Εφαρμογές Ειδικής Διδακτικής για αποφοίτους Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (αιτήσεις έως 23-9-2011)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ

«Παιδαγωγικές Προσεγγίσεις και Εφαρμογές Ειδικής Διδακτικής για αποφοίτους Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού»

Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ.) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργανώνει πρόγραμμα εκπαίδευσης με τίτλο: «Παιδαγωγικές Προσεγγίσεις και Εφαρμογές Ειδικής Διδακτικής για αποφοίτους Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού».

Κύριος στόχος του προγράμματος είναι η επιμόρφωση των Καθηγητών Φυσικής Αγωγής που διδάσκουν, καθώς και των αποφοίτων ΤΕΦΑΑ που επιθυμούν να προσληφθούν για να διδάξουν Φυσική Αγωγή στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, όπως και όσων αποφοίτων ΤΕΦΑΑ θέλουν να επικαιροποιήσουν και εμβαθύνουν τις επαγγελματικές και διδακτικές τους δεξιότητες. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρητική εκπαίδευση σε διάφορα γνωστικά αντικείμενα, όπως Παιδαγωγικής, Ειδικής Διδακτικής, Φιλοσοφίας/Ιστορίας της Φυσικής Αγωγής, Αθλητικής Ψυχολογίας, Κινητικής Μάθησης, Εργοφυσιολογίας, Προπονητικής, Λαογραφίας, θεμάτων Δια Βίου Άσκησης και Υγείας, Διδασκαλίας Αθλοπαιδιών, Στίβου, Ενόργανης Γυμναστικής, Παραδοσιακών Χορών, καθώς και πρακτική εκπαίδευση.

Η επιτυχής παρακολούθηση του σεμιναρίου, οδηγεί στη λήψη Πιστοποιητικού Δια Βίου Κατάρτισης-Εξειδίκευσης.

Επιστημονική Υπεύθυνη του προγράμματος είναι η κ. Αλεξάνδρα Μπεκιάρη Λέκτορας του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και αναπληρωτής του ο κ. Ζήσης Παπανικολάου Αναπληρωτής Καθηγητής του ιδίου Τμήματος.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε πτυχιούχους ΤΕΦΑΑ, σε όσους υπηρετούν ήδη στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, και τέλος σε όσους πτυχιούχους εργάζονται σε Αθλητικούς, Χορευτικούς, Γυμναστικούς φορείς.

Διάρκεια του Προγράμματος: Η χρονική διάρκεια του προγράμματος είναι 300 ώρες και θα πραγματοποιηθεί από 1 Οκτωβρίου 2011 έως 29 Φεβρουαρίου 2012

Τρόπος διεξαγωγής του Προγράμματος: Η διδασκαλία των ωρών του προγράμματος κατανέμεται ως εξής: 240 ώρες διδασκαλία εξ' αποστάσεως και 60 ώρες πρακτική άσκηση. Η εξ' αποστάσεως εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί μέσω ειδικά διαμορφωμένης πλατφόρμας ασύγχρονης εκπαίδευσης (E-class). Η πρακτική άσκηση θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του ΚΕΚ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και σε άλλους αθλητικούς χώρους που θα απαιτηθούν.

Θεματικές ενότητες του Προγράμματος: Στα πλαίσια του προγράμματος θα αναπτυχθούν τα παρακάτω γνωστικά αντικείμενα καθώς και οι επιμέρους ενότητες του κάθε αντικειμένου:
Παιδαγωγική – Θεωρία και Πράξη
Ιστορία/Φιλοσοφία Φυσικής Αγωγής
Αθλητική Ψυχολογία
Κινητική Μάθηση
Εργοφυσιολογία
Στοιχεία Αγωγής Υγείας
Σχεδιασμός Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων
Διδασκαλία Αθλοπαιδιών
Διδασκαλία Κλασσικού Αθλητισμού
Διδασκαλία Ενόργανης Γυμναστικής
Λαογραφία/Διδασκαλία Παραδοσιακών Χορών
Πρακτική Άσκηση

Το διδακτικό προσωπικό θα απαρτίζεται από μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και άλλων Πανεπιστημίων με ειδίκευση και διδακτική εμπειρία στις παραπάνω θεματικές, επίσης, από ειδικούς συνεργάτες αναγνωρισμένου κύρους και αποδεδειγμένης εμπειρία

Το συνολικό κόστος παρακολούθησης του προγράμματος ανέρχεται στα 850€ το οποίο θα καταβάλλεται σε τρεις δόσεις, 400€ με την εγγραφή, 250€ μετά το πέρας του πρώτου διμήνου και 200€ κατά τη φάση αποπεράτωσης.

Αιτήσεις συμμετοχής: από 28/06/2011 μέχρι την Παρασκευή 23/09/2011

Πληροφορίες:
Αλεξάνδρα Μπεκιάρη sandrab@pe.uth.gr ή στο τηλέφωνο 6979 617764 (από Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-15:00) και Στέργιος Στεργίου: 6948205580

Κατάθεση Αιτήσεων - Γραμματεία Κ.Ε.Κ. Π.Θ.: Γιαννιτσών & Λαχανά, Παλαιά, Συγκρότημα Τσαλαπάτα, 38334 – Βόλος, Τηλ: 2421006367, fax: 2421006487, e-mail: kek@uth.gr