Pages

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών με τίτλο «Επιστήμες της Αγωγής»


Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για εισαγωγή μεταπτυχιακών φοιτητών στην κατεύθυνση «Σχολική Παιδαγωγική και διαφορετικότητα στην εκπαίδευση» του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δ.Π.Θ.

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στα πλαίσια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών με τίτλο «Επιστήμες της Αγωγής» προκηρύσσει 15 θέσεις μεταπτυχιακών φοιτητών για το ακαδημαϊκό έτος 2012/13 στην κατεύθυνση “Σχολική Παιδαγωγική και διαφορετικότητα στην εκπαίδευση». Η διάρκεια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος είναι ετήσια και περιλαμβάνει δύο Εξάμηνα μαθημάτων και την εκπόνηση της Μεταπτυχιακής εργασίας ειδίκευσης.
Η επιλογή των φοιτητών θα γίνει με γραπτή εξέταση στο μάθημα «Παιδαγωγική». Οι θεματικές ενότητες και η προτεινόμενη Βιβλιογραφία για το μάθημα που θα εξεταστεί θα αναρτηθούν στην Ιστοσελίδα του Τμήματος.
Απαραίτητα προσόντα για τη συμμετοχή στην γραπτή εξέταση είναι:

Πτυχίο Α.Ε.Ι., Α.Τ.Ε.Ι. ή Ε.Α.Π. ή αντίστοιχων τίτλων Τμημάτων ομοταγών Ιδρυμάτων της αλλοδαπής που έχουν αναγνωρισθεί από το ΔΟΑΤΑΠ, με βαθμό Πτυχίου «Λίαν Καλώς»

Κατοχή Πτυχίου αγγλικής (Lower), γερμανικών (Mittelstufe), ή γαλλικών (Β 2),

2 συστατικές επιστολές από μέλη Δ.Ε.Π. ή Ε.Π.
Η υποβολή των Αιτήσεων θα γίνει στη Γραμματεία Π.Μ.Σ. του Π.Τ.Δ.Ε. του Δ.Π.Θ. στην Αλεξανδρούπολη, Νέα Χηλή, Τ.Κ. 68100, από 27 Αυγούστου έως 7 Σεπτεμβρίου.
Η γραπτή εξέταση θα πραγματοποιηθεί στις 13 Σεπτεμβρίου και οι επιτυχόντες θα κληθούν σε συνέντευξη στις 25 Σεπτεμβρίου.
Η βαθμολόγηση στην γραπτή εξέταση θα πραγματοποιηθεί με την κλίμακα 1 μέχρι 100 ανά βαθμολογητή και αναβαθμολόγηση θα γίνεται όταν υπάρχει απόκλιση μεγαλύτερη των 20 μονάδων.
Τα δίδακτρα για τη συμμετοχή στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών ανέρχονται
στα 1.600 Ευρώ συνολικά και θα πρέπει να καταβληθούν 1.000 Ευρώ με την εγγραφή
στο 1ο Εξάμηνο και τα υπόλοιπα 600 Ευρώ με την εγγραφή στο 2ο Εξάμηνο. Στα
πλαίσια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος θα δοθούν δύο υποτροφίες των 800
Ευρώ στους απόφοιτους που θα αριστεύσουν.