Pages

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Εγκύκλιος αποσπάσεων εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης 2012-2013

ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση εκπαιδευτικών των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης για υποβολή αιτήσεων απόσπασης:
Α) σε υπηρεσίες και φορείς αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κατά το σχολικό έτος 2012-2013, και
Β) σε σχολεία της Δ/θμιας Εκκλησιαστικής Εκπ/σης και της λοιπής Δημόσιας Εκπ/σης κατά το ακαδημαϊκό-διδακτικό έτος 2012-2013.»

Η Διεύθυνση Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης και Θρησκευτικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, μετά την ολοκλήρωση των μεταθέσεων εκπαιδευτικών των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2012-2013,
Καλεί
Α) τους εκπαιδευτικούς των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης, οι οποίοι επιθυμούν να αποσπασθούν στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου, στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στις ανεξάρτητες ή αποκεντρωμένες υπηρεσίες του Υπουργείου, σε νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, τα οποία εποπτεύονται από το Υπουργείο, στα Γενικά Αρχεία του Κράτους (Γ.Α.Κ.), κατά το σχολικό έτος 2012-2013, να υποβάλουν αίτηση από 19-6-2012 έως 28-6-2012. Για τις εν λόγω αποσπάσεις, ως προς τη διαδικασία και τις προϋποθέσεις, θα εφαρμοστεί αναλόγως η εγκύκλιος αριθμ. 56018/Δ1/17-5-2012, η οποία έχει καταχωριστεί στην ιστοσελίδα του Υπ. Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ: http://www.minedu.gov.gr/ Θέματα Προσωπικού/Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση/18-05-12 Εγκύκλιος Αποσπάσεων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε υπηρεσίες και φορείς αρμοδιότητας του ΥΠΔΒΜΘ για το σχολικό έτος 2012-2013, (http://www.minedu.gov.gr/proslhpseis-diorismoi-metatheseis-apospaseis/protobathmia-kai-deyterobathmia/18-05-12-egkyklios-apospaseon-ekpaideytikon-protobathmias-kai-deyterobathmias-ekpaideysis-se-ypiresies-kai-foreis-armodiotitas-toy-ypdbmth-gia-to-sxoliko-etos-2012-2013.html), με εξαίρεση την προθεσμία υποβολής των αιτήσεων
Οι αποσπάσεις θα διενεργηθούν κατά τα οριζόμενα στα άρθρα 1, 12, 13 και 15 της Υ.Α. 26139/Α2/03-03-2011 (ΦΕΚ 561 Β΄). Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να αποσπαστούν, καλούνται να συνυποβάλλουν μαζί με τη σχετική αίτηση σύντομο βιογραφικό σημείωμα.
-Όσοι επικαλούνται στο βιογραφικό τους αξιόλογη διοικητική εμπειρία, θα πρέπει να επισυνάψουν και έκθεση αξιολόγησης για την άσκηση διοικητικών καθηκόντων υπογεγραμμένη από τον προϊστάμενο της υπηρεσίας ή του νομικού προσώπου, στο οποίο υπηρέτησαν.
Η αίτηση θα πρέπει να συνοδεύεται από βιογραφικό σημείωμα και έκθεση αξιολόγησης και, ειδικά για τους ενδιαφερόμενους για τις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, από τους τίτλους μεταπτυχιακών σπουδών (επικυρωμένο αντίγραφο μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης ή διδακτορικού).

Β) τους εκπαιδευτικούς των Εκκλησιαστικών Σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι επιθυμούν να αποσπασθούν για την παροχή εκπαιδευτικού έργου:
α) Στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες (Α.Ε.Α.),
β) Σε άλλο Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο-Γυμνάσιο ή Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο,
γ) Σε Ιερατικό Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (Ι.Σ.Δ.Ε.),
δ) Σε ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ,
και να προσφέρουν υπηρεσία κατά το ακαδημαϊκό-διδακτικό έτος 2012-2013, να υποβάλουν αίτηση από 19-6-2012 έως 28-6-2012.
Οι αποσπάσεις θα διενεργηθούν με τη διαδικασία των άρθρων 1, 12,13 και 15 της Υ.Α. 26139/Α2/03-03-2011 (ΦΕΚ 561 Β΄) και με τα κριτήρια που προβλέπονται στο κεφάλαιο Γ΄ της εγκυκλίου 56020/Δ1/17-5-2012, η οποία έχει καταχωριστεί στην ιστοσελίδα του Υπ. Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ: http://www.minedu.gov.gr/ Θέματα Προσωπικού/Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση/18-05-12 Εγκύκλιος Αποσπάσεων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από ΠΥΣΠΕ / ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ / ΠΥΣΔΕ, Μουσικά, Καλλιτεχνικά, Διαπολιτισμικά, Εκκλησιαστικά Σχολεία, Σ.Μ.Ε.Α και Τ.Ε. για το διδακτικό έτος 2012-2013, (http://www.minedu.gov.gr/proslhpseis-diorismoi-metatheseis-apospaseis/protobathmia-kai-deyterobathmia/18-05-12-egkyklios-apospaseon-ekpaideytikon-protobathmias-kai-deyterobathmias-ekpaideysis-apo-pyspe-pysde-se-pyspe-pysde-moysika-kallitexnika-diapolitismika-ekklisiastika-sxoleia).
Ειδικά για τις αποσπάσεις στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες για παροχή εκπαιδευτικού έργου, προϋπόθεση είναι η κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών και διδακτική εμπειρία στα αντικείμενα που θα διδάξει ο εκπαιδευτικός.
Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν στην αίτησή τους έως τρεις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, έως τρία Ιερατικά Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, έως τρία Εκκλησιαστικά Γυμνάσια – Λύκεια και μέχρι δύο Π.Υ.Σ.Δ.Ε. ή Π.Υ.Σ.Π.Ε.

Οι διευθυντές των σχολείων με τη λήψη της παρούσας θα πρέπει:
1) άμεσα να τη γνωστοποιήσουν ενυπόγραφα στους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στο σχολείο τους,
2) να ενημερώσουν όλους τους εκπαιδευτικούς που ανήκουν οργανικά στο σχολείο τους, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που βρίσκονται εκτός οργανικής θέσεως για οποιοδήποτε λόγο (αποσπασμένοι στο εξωτερικό, αποσπασμένοι σε άλλες υπηρεσίες και φορείς, ευρισκόμενοι σε άδεια εκπαιδευτική, ανατροφής παιδιού, αναρρωτική κ.λ.π.),
3) αμέσως μετά την κατάθεση των αιτήσεων και τον έλεγχο ως προς την ορθότητα των στοιχείων τους, να φροντίσουν να αποσταλούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση opolymenakou@minedu.gov.gr και
4) να διαβιβάσουν, το αργότερο μέσα σε πέντε (5) ημέρες από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων,
• τις αιτήσεις των εκπαιδευτικών για τις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες στην οικεία Ακαδημία με όλα τα συνοδευτικά δικαιολογητικά και με ταυτόχρονη κοινοποίηση στη Διεύθυνση Προσωπικού Ανώτατης Εκπαίδευσης της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ.. [περίπτωση Β.α) παρούσας εγκυκλίου]
• τις αιτήσεις για τις περιπτώσεις Α και Β. β), γ), δ), στο Υπουργείο Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ. (Διεύθυνση Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης και Θρησκευτικής Αγωγής, Τμήμα Α΄ Προσωπικού, Α. Παπανδρέου 37, Τ.Κ. 15180, Μαρούσι)
με τα συνοδευτικά δικαιολογητικά και βιογραφικά σημειώματα, αφού διατυπώσουν ταυτόχρονα την άποψή τους για τη χορήγηση ή μη της απόσπασης, σύμφωνα με τις εκπαιδευτικές ανάγκες του σχολείου.

Όσοι εκπαιδευτικοί είναι αποσπασμένοι σε άλλα σχολεία ή φορείς ή τελούν σε άδεια (εκπαιδευτική, ανατροφής τέκνων κ.λ.π.), οφείλουν να αποστείλουν την αίτηση στο διευθυντή του σχολείου της οργανικής τους θέσης. Ειδικά εκπαιδευτικοί που είναι αποσπασμένοι σε σχολεία του εξωτερικού, και των οποίων λήγει η απόσπαση και επιθυμούν, σύμφωνα με την παρούσα εγκύκλιο να αποσπαστούν από το σχολείο τοποθέτησής τους, θα καταθέσουν την αίτηση με το βιογραφικό σημείωμα στον άμεσο προϊστάμενο τους, ο οποίος θα μεριμνήσει για την αποστολή της κατά περίπτωση όπως αναφέρεται ανωτέρω.



Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ

.